Daglig verksamhet på Nils Ahlgren

Packstugan arbetar bland annat med att packa och etikettera på Nils Ahlgren. Gruppen är en viktig förutsättning för att vi på Ahlgrens ska ge våra kunder det dom efterfrågar i tid. Gruppen bidrar också med en positiv attityd och en bra arbetsmiljö.

Daglig verksamhet erbjuder arbetsuppgifter till personer som har funktionsnedsättningar. Målet med verksamheten är att ge personer som inte står till arbetsmarknadens förfogande eller utbildar sig , en meningsfull sysselsättning.

Mål och inriktning

 
På Nils Ahlgrens packstation strävar vi efter att alla ska känna sig välkomna och känna trivsel och arbetsglädje. Vi lägger stor vikt vid att ha tydliga dagsrutiner och att ge personligt utformat stöd.

Lokal & omgivning

 
Vi finns i Jordbro industri område på företaget Nils Ahlgren AB med närhet till bussar och tåg samt restauranger. Vi arbetar i en lokal anpassad efter brukarnas behov. Alla brukare har en egen arbetsplats.

Mat och måltider

 
Vi har ett stort gemensamt kök som vi delar med personalen som arbetar på Ahlgrens, där man kan värma sin medhavda matlåda i mikrovågsugn. En gång i månaden går vi på restaurang.

Aktiviteter

 
På Nils Ahlgren så packar vi skruv, spik, muttrar, brickor,  samt olika tillbehör till staket. Vi etiketterar även askar som ska ut till butikerna.

Inflytande

 
Alla brukare är delaktiga i sin genomförandeplan. Vi lägger stor vikt att ha tydliga dagsrutiner och ge personligt utformat stöd. Vi har brukarmöten en gång i månaden.

Övrigt

 
Vi erbjuder möjlighet att bada på Torvalla för den som vill samt träning på Friskis och Svettis där instruktörerna är utbildade och har lång erfarenhet av att leda personer med olika funktionsnedsättningar.

Vi som jobbar på Nils Ahlgren berättar

-Här finns det alltid arbete och det är skönt att inte vara sysslolös.

-Just nu är jag ansvarig för städmaskin och det känns ansvarsfullt och spännande.

-För oss är det viktigt att brukarna blir inkluderade i vår personalgrupp. Vår personalgrupp bidrar till brukarnas utveckling och brukarna till en förstående miljö. /Leif Lindgren, Logistikchef

– Nya arbetsuppgifter hela tiden.

– Vi har fin gemenskap och vi hjälper varandra.

– Omväxlande jobb med möjlighet till utveckling.

– Det är på riktigt.

– Vi har kul på jobbet.

 

Personalens kompetens

Personalen på Ahlgrens har en mångårig erfarenhet av att jobba med LSS.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X